Δελτίο Τύπου : 01/10/2018

SEREXPO 2018: Ανέβασε ψηλά τον πήχη!

Έπεσε η αυλαία της SEREXPO 2018 και ολοκληρώθηκαν οι Παράλληλες Επιχειρηματικές & Καλλιτεχνικές Εκδηλώσεις, θέτοντας υψηλούς στόχους για μελλοντικές διοργανώσεις σε έναν άλλο μεγαλύτερο χώρο με περισσότερους συμμετέχοντες και πολλαπλάσιους επισκέπτες.

Με μουσικές μελωδίες και τραγούδια από την Δημοτική Φιλαρμονική Πεντάπολης ξεκίνησαν οι Καλλιτεχνικές Εκδηλώσεις την Πέμπτη 27.09. Το πρωί της Παρασκευής 28.09 η SEREXPO άνοιξε για να υποδεχτεί περισσότερους από χίλιους μαθητές από σχολεία όλων των περιοχών του Ν. Σερρών, που κατέκλυσαν τον αύλειο χώρο του Διοικητηρίου και επισκέφθηκαν τα περίπτερα. Είχαν, έτσι, τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις σερραϊκές επιχειρήσεις.

Τα εγκαίνια έγιναν το βράδυ της Παρασκευής με λαμπρή την παρουσία των επισήμων – εκπροσώπων Αρχών του τόπου, της Κεντρικής Διοίκησης – Υπουργείων, Διπλωματικών Αρχών, Επιμελητηρίων, κεντρικών Θεσμικών Φορέων, κομμάτων – ενώ πλήθος κόσμου τίμησε την Τελετή υπό τις ευλογίες και τις ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης, κ.κ. Θεολόγου. Μετά τις ομιλίες τους και τα συγχαρητήρια για την υψηλή ποιότητα της διοργάνωσης, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κος Στάθης Γιαννακίδης και η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), κα Κατερίνα Νοτοπούλου, μαζί με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Χρήστο Μέγκλα, έκοψαν την κορδέλα ανοίγοντας τις πύλες της SEREXPO. Στην Τελετή παρέστη, απευθύνοντας χαιρετισμό και συγχαρητήρια στους διοργανωτές ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κος Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της SEREXPO, που την στήριξαν και την εμπιστεύτηκαν. «Όλοι μαζί, συνεργαζόμενοι μπορούμε να καταφέρνουμε πολλά», τόνισε. Παρουσίασε τις θέσεις και τις προτάσεις του Επιμελητηρίου για την ανάπτυξη του τοπικού επιχειρείν και της οικονομίας της χώρας και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο «όραμά μας», όπως είπε, δηλαδή την παραχώρηση στο Επιμελητήριο του Στρατοπέδου Κολοκοτρώνη για τη δημιουργία Μόνιμου Εκθεσιακού Κέντρου, ζητώντας από όλους, Φορείς και Αρχές, να στηρίζουν το Επιμελητήριο για την επίτευξη των στόχων του.

Ποικίλο και πλούσιο πρόγραμμα Εκδηλώσεων Επιχειρηματικού Ενδιαφέροντος χαρακτήρισε την φετινή SEREXPO. Αξίζει να σημειωθούν:

 
  • Θεματικό Εργαστήριο «Χρηματοδοτικά Εργαλεία από την Ε.Ε. για την Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα»
  • International Business Forum – Επιχειρηματικές Ευκαιρίες στο Διεθνές Περιβάλλον σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών (Γενικός Γραμματέας, Εμπορικοί Ακόλουθοι κ.α.) και την Enterprise Greece
  • Σεμινάριο με τη ΔΕΔΑ Α.Ε. σε θέματα Σύνδεσης Φυσικού Αερίου
  • Παρουσιάσεις Προφίλ & Καινοτομίας από τοπικές επιχειρήσεις

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών συγκέντρωσαν και οι Παράλληλες Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Περιεχομένου:

 
  • Serres Street Food: Γευσιγνωσία Τοπικών Προϊόντων – Παιδικά Εργαστήρια «Junior Chefs»
  • Music Band Festival: Μουσικές Περιηγήσεις από τις Φιλαρμονικής των Δήμων Σερρών & Νέας Ζίχνης
  • Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων: Λύκειο Ελληνίδων & Σύλλογος Ποντίων «Ακρίτες»
  • Παρουσίαση νέων βιβλίων από την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών

Τα πλήθη ξεσήκωσαν με τις μοναδικές ερμηνείες τους ο Γιάννης Πάριος, η Μαρίζα Ρίζου και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Οι συναυλίες, με τις οποίες έκλεινε κάθε βράδυ η SEREXPO, προσέλκυσαν πλήθος επισκεπτών και έδωσαν σε όλους, καθώς είχαν ελεύθερη είσοδο, τη δυνατότητα να διασκεδάσουν με διάσημους και δημοφιλείς καλλιτέχνες.

Μήνυμα αισιοδοξίας για το τοπικό επιχειρείν έστειλε η SEREXPO 2018 με τα ρεπορτάζ και τα αφιερώματα Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας από το Ν. Σερρών και όλη την Ελλάδα που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την προβολή της.

Τις φωτογραφίες που ακολουθούν το Δελτίο Τύπου καθώς και πολλές περισσότερες από την SER-EXPO και τα περίπτερα των εκθετών μπορείτε να βρείτε στην σελίδα του Επιμελητηρίου στο Facebook:
https://www.facebook.com/emporikoepimelitirio.serron.7

Προηγούμενο Δελτίο Τύπου : 03/10/2017

Ακολουθήστε μας

  Επιμελητήριο Σερρών

Διεύθυνση

Π.Κωστοπούλου 2, 62122 Σέρρες

Copyright © 2022 Powered by Knowledge A.E